Diskuse

Opravdu je správné řešení zavírat hranice?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J41a11n 65R83á38ž

28. 2. 2016 11:08

Přirovnání s vodou má jednu zásadní chybu. Hráze proti vodě se staví proto, aby a) se voda zdržela do doby, až ji bude potřeba pro užitečné využití b) proto, aby v případě povodní se dala směřovat tam, kde bude moci odtéci, aniž by udělala škodu.

Migranty, nevím proč se stále používá termín "uprchlíci", když těchto je mezi migranty max 10%, je třeba zastavit, nikoliv usměrňovat, neb na rozdíl od vody, a) nikdy žádný užitek nepřinesou b) a když se sem dostanou, tak už nikam nebudou moci " odtéci" aniž by způsobili škodu.

Řecko, teprve tím, že se zabrzdí migrantská povodeň na hranicích s Bulharskem a Makedonií, se rozhoupe, aby vlnu nelegalů lustrovala na uprchlíky a nelegály na moři a ne až na svých ostrovech. Řecko zatím působilo jako cestovka přepravující "ekonomické turisty" do centrální Evropy a ne jako hraniční stát Schengenu.

3 0
možnosti
Foto

Evropa je pro uprchlíky ten cíl, nejnižší místo, moře odkud není potřeba už nikam téct. Schengenský prostor nefunguje, protože jej nikdo neřídí. Nikde nejsou pravidla pro tento případ. Něco jiného je na vlastní pěst ubytovat dvacet uprchlíků, něco jiného je zastavit tolik lidí. Dovedete si představit Řecko s milionem uprchlíků? Nabízíme pomoc Maďarsku, ale kdo nabídl pomoc Řecku? Už na začátku, kdyby Schengen fungoval, měly napochodovat jednotky NATO a jiné bezpečnostní složky, zřídit tábory, selektovat nelegály a ty co splňují podmínky důkladně prolustrovat, identifikovat včetně vydání dokladů na základě kterých by měli právo se pohybovat dál do Evropy. Pokud by byl někdo zachycen bez dokladů, byl by okamžitě deportován. Mimo jiné by mě docela zajímalo, co se bude dít, až Německo začne nahánět ty, kteří nezískali povolení k pobytu? Můžeme jich tu mít od nich přes noc i sto tisíc. Pokud by fungoval Schengen, platilo by nezískání povolení k pobytu i pro ostatní země tohoto prostoru, ale teď?

0 0
možnosti
MS

Otázka je, co EU udělá, když v Sýrii zavládne trvalé příměří, ale příval uprchlíků neustane, protože tam možná příštích 10-15 let nebude k žití. Změní tento fakt něco na tom, že vůči uprchlíkům, připlouvajícím do řeckých vod, bude EU i nadále bezmocná ? Nebo snad bude mít právo za této nové situace ty čluny a lodě potápět ? Určitě ne. Nejlepším řešením by bylo zabránit uprchlíkům odplout od tureckého (afrického) pobřeží, jenomže to není (pochopitelně) v zájmu těchto regionů.

0 0
možnosti
JR

J81a18n 70R25á82ž

28. 2. 2016 12:52

V Německu nebylo také nějaký čas po válce k žití a za pár let vytvořili nejvíce prosperující zemí Evropy. To je rozdíl mezi Araby a Evropany. Arabové bez autoritativní vlády nikdy nic nevybudovali a tak raději uprchnou, aby se o ně Evropané postarali, než aby počkali na mír a vrhli se do obnovy své země.

3 0
možnosti
MM

Oceńuji rozhled pana Haluzy, poměrně výstižný článek, zašlete do vlády a do parlamentu, tam rozhled mnohdy chybí. V podobném tónu, by se o problému mělo přemýšlet a mluvit, místo nesmyslného vykřikování cynických hesel.

R^

0 3
možnosti
Foto

Uzavřít hranice a aktivně je bránit je bezpodmínečně nutné. Včera bylo pozdě.

5 0
možnosti
Foto

Ano, uzavřít hranice, ale které. EU vyslala na moře svoje kocábky s cílem monitorovat (pokud není cílem úplně něco jiného). Nic jiného nezmůžou. Pokud jsou uprchlíci v Tureckých vodách, chrání je Turecko. Jak se dostanou do mezinárodních, můžou si plout kam chtějí a až se dostanou do těch Řeckých, naloží je na loď a odvezou na pevninu. Dohoda USA - Rusko se zdá být snadná, ale je tam tolik ale, např. Ukrajina, že dohoda nebude snadná.

0 0
možnosti
VS
Foto

Řecko má tolik ostrovů. Stačí natisknout nějaká eura, vybrat stavební firmu (ne Metrostav :-((( ), vybudovat infrastrukturu a separovat ekonomické migranty od válečných utečenců po Australském způsobu. Ekonomický migrant se nesmí dostat na pevninu, jediná možná cesta je zpět.

4 0
možnosti