Paní Šabatová asi nekouká na televizi

Inzerce v hlavním vysílacím čase: Do našeho klubu přijmeme svobodnou dívku od 18 do 25 let, vyšší postavy jako společnici. Znalost jazyků vítána. Ochota svléknout se do plavek nutností. Plastické operace nejsou na překážku.

Jo a chybí tam pro úplnost ještě národnost. Tento inzerát je značně diskriminační a je neuvěřitelné, že inzerent tuto inzerci pravidelně každý rok znovu používá, bez toho, aby byl příslušnými orgány náležitě usměrněn. Jak je možné, v dnešní, korektní době provozovat takové výběrové řízení? Proč by se o toto místo nemohl ucházet postarší muž třeba z Ukrajiny?   

Pochyby vzbuzuje i složení výběrové komise. Kromě již neaktivních společnic, což je v celku v pořádku, ji tvoří i muži, kteří podobnou práci nikdy nedělali a jejich pohledy, zvláště na dívky v plavkách, nejsou nepodobné těm, které známe od dětských uprchlíků v zahraničních veřejných bazénech. Úplně dehonestující je účast veřejnosti na řízení. Vžijte se do pocitů uchazečky o místo v klubu pod palbou otázek jako "máte přítele?","kolik hodin denně cvičíte?, ...

Je nutné patřičně zasáhnout. Změnit název klubu Česká Miss za něco neutrální, aby se soutěže mohl účastnit i příslušník cizího národa, bez rozdílu pohlaví a statusu, např. Člověk, nebo Člověk, který přišel na soutěž. Potom by se upravil inzerát do následujícího znění: "Do našeho klubu přijmeme člověka. Výběrové řízení je neveřejné, takže na místo přímého přenosu budou koťátka." Otázkou zůstává volba úkolů a možných otázek, ale to už nechme na komisi, aby dokázala průběh řízení utajit a obhájit svoji volbu po vtíravých dotazech zájmových skupin ze všech sluníčkových oblastí.

  

Autor: Jaroslav Haluza | středa 15.2.2017 23:25 | karma článku: 34,04 | přečteno: 2086x