Už se těšíte na předčasné volby?

Útoky na pana prezidenta už mě nebaví, vždyť tu hru s námi hraje už 27 let a zdá se, že mu to zatraceně dobře jde. Povzneseně ve svém hradě sleduje, jak mu to vše krásně baštíme i s navijákem. Dráždit hada bosou nohou, to mu jde

Události posledních dní si musí každý fanoušek konspiračních teorií dát pěkně do rovnice a vyjde mu třeba, že se nám tu chystají předčasné volby.

Být prezidentem, byl bych znechucen neustálým hledáním chybiček v mých proslovech, vždyť já mám pravdu a všechno znám a za celou dobu v politice sem se snad nikdy za nic neomluvil, protože se řídím vojenskými pravidly: pravidlo č. 1 velitel má vždy pravdu, pravidlo č. 2 když nemá pravdu velitel, platí pravidlo č. 1.

Být politikem, kterému se hážou klacky z nějakého hnízda pod nohy, koaliční partneři mě nenechají vyhrát ani v těch krajích, byl bych znechucen. Zašlapat do země a pohnojit hnojivem z A....u by je měli.

A tak se třeba ti dva potkali a řekli si, že to dají do pořádku. A co čert nechtěl, přijede si pan Dalajláma. Na pořádnou taškařici potřebujeme někoho třetího. Takoví křesťanští demokraté jsou pro každou špatnost, jen když z toho něco kápne. A tak se přihlásil pan Herman, že má strejdu, který by mohl dostat medaili. A už to jede jako po másle, Herman pohostí Dalajlámu a nahlásí médiím, že kvůli tomu strejda nic nedostane. Někdo dostane nápad, nahlásit se dobrovolně do Číny a podepíšou to hned čtyři nejvyšší představitelé státu. Začíná mediální hon, takového dopisu by si snad všiml i pan Ovčáček za své novinářské kariéry. Prima, která má docela slušné vztahy s prezidentem si najednou dovolí něco nevídaného, o jeden den posune premiéru pořadu pana Krause. Rozohněný dav je to, co čeho je zde zapotřebí a ke všemu je zadarmo, no neberte to.

Pan Herman zůstává, i přes nepřátelské projevy, ve vládě. Preference strany odbojného ministra rostou a stejně tak i ANO, kde platí pravidlo, když se dva perou,  třetí se směje. Premiér, věrný své nesmělé taktice, rozjede "výměnu" ministrů tak, aby i další předseda měl šanci "nenápadně" vyměnit toho jednoho. Tím už si však kope hrobeček, ani jeden z koaličních partnerů měnit nechce a začíná šaráda, koho jiného vyhodit. Pan prezident si neodpustí Sobotkovi doporučit vyhození pana Hermana. Do toho, mojí upřímnou soustrast, spadl nechtěně pan Altner.

A tak nám tu hrozí rozpad vlády. Je prostě ideální čas na změnu a zakopat tu ČSSD i s předsedou do země a posypat hnojivem z A....u. ČSSD má spoustu vnitřních problémů. KDU je ideální partner pro každou vládu (vždyť sám pan Babiš se vyjádřil v tom smyslu, že s ním ve vládě rozumně mluví snad jen tři ministři) a preference jí rostou (a do příštích voleb můžou taky pěkně spadnout).  ANO může vytěžit z krajských voleb tu zradu na vítězích.

No,železo se musí kovat, dokud je horké. No a třeba se také pletu a bude to všechno jinak. 

  

Autor: Jaroslav Haluza | úterý 8.11.2016 18:15 | karma článku: 17,76 | přečteno: 546x