Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J22a88n 47P25r34i49b49y30l

22. 2. 2021 13:04

Taková divná slátanina.

Nejdřív prohlásí "když to nejde silou, tak to půjde větší silou" a dělá si z toho legraci, že budeme nosit tři roušky atd. a pak navrhne sérii opatření, která se povětšinou nesou právě v duchu "ještě větší silou".

Naznačené opatření, že když se odmítneš očkovat, tak usnadníš rozhodování lékařům na JIP zjevně naznačuje, že neočkovaní nedostanou plnohodnotnou lékařskou péči.

To je velmi zajímavý klíč, podle kterého chce autor třídit lidi. Proč podle stejné logiky netřídíme lidi už dnes?

Proč obézní pacient, který si celý celoživotní bídnou životosprávou přivodil akutní průběh nákazy nemá mít omezený přístup k plnohodnotné zdravotní péči, stejně jako neočkovaný pacient dle jeho návrhu? V čem je rozdíl?

Nepřivodí si v obou případech ten těžký průběh pacient sám svým počínáním?

Pokud bychom postupovali stejně vůči všem, tak zřejmě na JIP pustíme jen "zdravé" proočkované jedince?

0 0
možnosti
Foto

Dobrý večer, koho zasáhne "přitvrzování" v rouškované? Ty co je poctivě nosí, nebo ty, kteří to mají na salámu? Nezdá se Vám to jako trestání poctivých? (z jiné strany: z důvodu, že někdo neplatí daně, zvedneme daně ostatním - má to logiku?).

Některé vakcíny jsou více oblíbené a stává se, že si chce někdo vybírat a potom ty vakcíny někde leží. Je zde spousta lidí a málo vakcín a ti co dostanou privilegium se očkovat se očkovat nechtějí a chtějí riskovat, tak se jim to musí umožnit se vším všudy. Jiná situace je, když to privilegium nedostanete.

Takže kdo má přednost na JIPce? Nechci být v roli soudce a nechtějí být v ní ani doktoři, kteří dnes musí rozhodovat o životě a smrti i u jedinců, které by v příhodnější situaci dokázali zachránit a teď tu můžou mít před sebou dva lidi - mladý jinak zdravý jedinec, který má zdravý ostatních na salámu a starší člověk, které se od něj nakazil, protože mu poprskal rohlík v obchodě?

Proč tu vlastně píšu o kovidu - spousta lidí mohla žít, kdyby. Stačí to?

0 0
možnosti
RM

Člověče, jseš nějakej chytrej. Šáhni si na zadek, jestli nejsi pokakanej.

2 0
možnosti
JS

J16a71n 42S66o81u47č59e88k

22. 2. 2021 7:15

S mnoha věcmi s Vámi souhlasím, akorát to zavírání do nápravných zařízení na mě tak nějak studeně zavanulo dobou dávno minulou. Ten virus tu prostě již zůstane ať děláme co děláme. Časem se vysílí a budeme ho každoročně vnímat asi jako normální chřipku. Ovšem škody, které napáchá současná hysterie, chaos a neschopnost odpovědných orgánů řešit situace rozumně, napáchá nejen v ekonomice a vzdělání, ale hlavně v myšlení lidí škody, které neodstraníme snad nikdy.

2 0
možnosti
Foto

Když víte, že jste nakažený a děláte vše proto, aby se nakazili jiní, lze to postavit na rovinu tomu, když někdo chodí po ulici s odjištěnou zbraní. Když si postavíte obyčejnou chřipku, kovid a tuberkulózu do řady, bude ten kovid uprostřed, s chřipkou se chodí do postele, s tuberkulózou Vás zavřou do ústavu. Proto jsem psal o dobrovolné izolaci v kovid hotelu. Znám rodiny, kde to postupně přešlo přes tři generace v jednom domě a stačilo tu řadu u prvního přerušit, což v domácích podmínkách moc dobře nejde. Ten virus tu zůstane, ale mohl nadělat méně škody.

0 0
možnosti
PJ

Vladu ma kazdy narod takovou, jakou si zaslouzi, Cesi chteji odrbavat tak maji vladu, ktera odrbava.

0 0
možnosti
JP

Problém je opravdu tato vláda, která nedodržuje svoje vlastní opatření, Babiš opakovaně nenastoupí do karantény, Prymula přece nebude sedět doma, Havlíček jezdí po výletech, Monika nakupuje v Dubaji, v druhé linii "celebrity" posílají selfíčka od moře - jak si potom obyčejný člověk má uvědomit, jak je situace vážná. A to nemluvím o tom, že by mohlo být naočkováno víc lidí, ale není díky neschopnosti této vlády (nejsou schopni zajistit ani distribuci vakcíny a jehel). Řeší jen velkou domů a na lidech jim nezáleží.

Šíří se to v obchodech tak je zavřem. Super nechme stranou že omezení nabídky a času pouze zvýší fronty v čase a místě a soustřeďme se a samotné tvrzeni. Lidl a Kaufland drží v ČR značnou část trhu , čím to že v nich stále potkávám stejné prodavače, tráví v těch nebezpečných krámech 8 hodin denně, řada pokladní jsou vyloženě rizikové kusy vysoce nad metrák, mají být přece všichni mrtvý. Proč nejsou?

0 2
možnosti
Foto

Existuje jednoduchá otázka - a co když to fungovat nebude? Co v takovém případě? Nevykřikuje to nikdo z těch co volají na demonstracích po "rozvolňování", neříká to nikdo z politiků, nepíšete to ani Vy. Ale ono to nějak dopadne, že?

1 2
možnosti
Foto

Omluvám se, není to na Vás. Proč musí návrh končit slovy: "ono to stejně nebude fungovat". Od toho je pozitivní diskuze - máte obavu, vyslovíte ji a je na plénu, aby našlo takové řešení, aby alespoň na 90% zafungovalo. Od toho je nouzový stav, aby se něco odzkoušelo - třeba testování dětí ve škole (vláda nemá testy a to, že se jednou děti vrátí do školy ví už od října), testování v podnicích, kovid hotely - to se všechno dá testovat na vzorku jednoho městečka, třeba Bruntálu, kde žiju. Když se to osvědčí, OK zkusím to v kraji a potom na celé republice. To, že někde leží vakcína týden v ledničce je neskutečné lajdáctví. To, že nedokážeme kontrolovat dodržení karantény je neskutečné lajdáctví. To, že opozice si nedokáže stát za svým, je beze slov.

Takže k otázce - máme 100 tisíc vakcín, přesměrovat do Chebu je problém? Testovat 50% obyvatel okresu je problém? Kontrolovat dodržení karantény u cca 5 tisíc lidí v tomto okrese je problém? Tak proč by to nemohlo fungovat?

0 1
možnosti
ZZ

Problém je v tom, že lidé jako vy opatření nedodržují.

Vám se možná nic nestane, ale takové štěstí nemusí mít ti další, kteří věří věří vašim báchorkám.

:-P:-P:-P

0 0
možnosti
JK

Většina lidí by opatření dodržovala, kdyby ta opatření byla rozumná a ne "ode zdi ke zdi". A hlavně by jim to musel někdo srozumitelně vysvětlit, ne strašit horami mrtvých. Dnes už jsou k těm opatřením skeptičtí i ti, co tomu strašení před půl rokem bezmezně věřili.

2 1
možnosti
JP

"budete důsledně kontrolovat dodržování karantény - elektronicky, třeba podle mobilu, nebo lépe - u ochotných vlastníků ubytovacích zařízení zřídíte kovid hotel" - vy si to představujete jak Hurvínek válku. Za týden ten váš slavný covid-hotel zavřete, protože jeho dobrodiní začne užívat tak prapodivná cháska, že majitelé hotelů okamžitě ztratí zájem i vůli cokoli komukoli poskytovat. A poslední otázka zní: kdo to podle vás bude platit? Stát?

0 0
možnosti
Foto

Platit by to měl stát. Denně nás lockdown stojí několik miliard, takže by to bylo levnější. Otázku chování hostů lze vyřešit PČR, taj se to normálně dělá.

0 0
možnosti
VR

Ani nejde o to, co vláda nařídí, ale o to, zda se to bude dodržovat. V první vlně všichni šíli a nosili roušky. Dopadlo pro nás OK a byli jsme vzorem.

Mezitím se začaly formovat skupiny umělců, opozičních politiků, všeznalků a odmitačů. Covid je jen chřipečka, lžou o počtu nakažených a mrtvých, nebudeme nosit roušky, nenecháme na sebe sahat při testování, nebudeme se očkovat. Je zákaz, tak pro stamgasty tajně otevřeme pivninici. Zavřete Trutnov a hned je video, jak pár trotlů na kole tam jede jen aby se vyhli policii.

Každé nařízení by mělo obsahovat sankce, které by měly být bez milosti vymáhány. V Německu policie nediskutuje a neomlouvá a má respekt. Jsou i pokuty za nadávky policistou. Stačí začít hovor tykáním a už solíš eura.

1 2
možnosti
Foto

Pokud jde o vinu, hledejte na obou stranách. Kdo to byl v létě na dovolené, chripečkou to nazval Vojtěch, v září Babiš řekl, že dnes na kovid nikdo neumřel a pojďme schválit zákon pro zahrádkáře, Prymula a Faltýnek jsou v opozici, počet mrtvých je 1,5 x vyšší než má Blatný ve statistice, že je lékařská pomoc poskytnuta všem tvrdil také on,... Respekt se získává vlastním příkladem, ten vynucený nemá v demokracii místo.

1 0
možnosti
RK

R56a27d70e43k 43K78o20h37u37t

20. 2. 2021 20:04

Za deset korun si koupíme respirátor třídy FFP2.

Nekoupím. Jsme dnes s manželkou lítali po celém městě a neměli v lékárnách, v drogériích ani dražší. Měli jen papírové roušky, 7 až 8,50 za kus...

2 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 923x
The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Seznam rubrik