Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J89a85n 38R10á50ž

15. 12. 2018 20:26

EET účtenku od živnostníků odmítám brát, protože nechci aby se zavřela naše hospoda, malý obchůdek na kraji vesnice a nezabalil to jediný universální řemeslník, který je ochotný přijít i na malou práci.

Jednoduché, že ano?

0 0
možnosti

Já účtenky chci..proč je mohou mít Němci a my musíme neustále skučet....

2 1
možnosti
Foto

Účtenku jste mohla chtít a mít naprosto kdykoliv. Před EET, i po ní.

7 0
možnosti
Foto

V Chorvatsku je EET snad i na veřejných WC. Jezdím tam každoročně a zatím jsem si nevšiml, že by se měnilo v ekonomického tygra (je to samozřejmě krásná země).

Ekonomický růst a spokojenost občanů nesmí být založena na restrikci a podezření, že kradou všichni, ale na vytváření přátelského prostředí, se snadnou možností se "udělat sám pro sebe", nestát před pracákem s nataženou paží.

To, že je teď ekonomický růst, není dáno ani EET či něčím podobným, ale světovou konstelací. Až přijde recese, bude vše jinak a žádné EET nepomůže.

10 1
možnosti

Mne fascinují Veřejné záchodky - Zde není nutné vidovat tržby ! V té bábě u ošatky mincí, bych právě viděl nedostatečnost hojnosti Státnmího rozpočtu ! (Pokud zde EET není nutná - tak proč zase jinde je vyžadována ?) ... :-)

1 0
možnosti

Dobrý systém je ten - který běží samospádem. Tedy, co nejmenší zásahy a on vyprodukjuje max efekt. Stát jde přesně opačnou cestou! Zapomíná na roli Metodickou a upřednostňuje tu Regulativně dirigo - sankční. Pak dohlížecí sbory a Novela - novely = bujení Byro kruhu. To se právě děje. Namítnete, že smyslem je konat dobro výběrem Daní - souhlasím ....

Představte si sám sebe, že jako OSVČ Vám skutečně nějaké prachy - zatajením zbyly - Co s nimi budete dělat? Spálíte je k ohřevu? Výhřevnost malá! Čili si koupíte uhlí. Jakmile to uděláte - Jste v Klubu! Daň + Spotřební Daň a dostanete se k celkovému součtu asi 75% svého vydělaného. Ten stát se ošidit nedá, on se ke svému vejvaru stejně dostane! Bez jakékoliv kontroly! = Mu ty prachy položíte na stůl sám! To zejména platí u těch OSVČ, proto 3-4 vlnu považuji za nesmysl. Nesděluji nic nového - Vezměte si A. Babiše. Těch 50 mil. Kč pro Hnízdo je i směšných - Jen jeho Dluhopisy, (kde okrad i Vás), jsou nehorázné! Půjčím si Megaprachy - Od vlastní firmy! A pak z toho doživotně žiji. To mi nestačí, tedy tam šoupnu dalších 300 mil. Kč na reklamní a poradenské účely. Smysl je jasný - Vyhnout se tomu, oč horujete = Platit Daně. Jistě, ten stánkový prodejce zeleniny, majitel obchůdku, instalater - Se může taky vydat stejnou cestou .- Žééé ? ... :-)

6 0
možnosti

No já EET u právníků a taxikaru za nesmysl nepovažuji....

0 0
možnosti
Foto

Ono je to trochu složitější. Já jako spotřebitel požaduji kvalitní zboží a kvalitní služby. Za kvalitní zboží a kvalitní služby jsem ochotna zaplatit, pokud je zboží nebo služba nekvalitní a předražená, protože je třeba zaplatit vysoké daně, protože je třeba přerozdělovat, masivně dotovat vybrané a ještě živit armády zbytečných úředníků, pak se moje ochota k dohledu nad placením daní výrazně snižuje. Současný stát zatěžuje všechny obrovským zdaněním, za to nám nenabízí vůbec nic. Lidé jsou obecně ochotni platit daně, pokud jsou daně jednoduché, nízké a skutečně za ně něco dostanou zpátky. Platím daně jak mourovatá a výsledkem je obrovské zadlužení státu, neskutečná byrokracie, drakonické pokuty za každou hloupost, masivní dotace pro vyvolené a mizerné služby a zboží nevalné kvality. Pak shodou náhod přijde zručný výrobce plastových oken, dodá okna, já zaplatím, on mi nutí fakturu, ale já ji nechci, nechť si s ní naloží, jak uzná za vhodné, já mám okna, on má peníze a jestli přisype státu na další byrokratickou zátěž je už jen jeho boj. Já se rozhodně odmítám podílet na tom, abych ze svých několikrát zdaněných peněz přispívala na další státní restrikce. Ruka by mi upadla, kdybych si někde vynucovala účtenku s EET, protože něco takového škodí především nám drobným spotřebitelům, dále pak drobným živnostníkům, a když drobní živnostníci zmizí, vymstí se to zase jen drobným spotřebitelům.

10 0
možnosti

P21a13v23e39l 18P67o21n42e17c

14. 12. 2018 10:20

Pokud má většina voličů dojem, že vládnoucí skupina špatně hospodaří s daněmi, mají voliči možnost to při dalších volbách změnit. Pokud si většina lidí myslí, že výběr na daních je neúměrně vysoký v porovnání s poskytovanými službami (zdravotnictví, školství, důchody) je možnost vládu vyměnit. Těžko však lze tímto omlouvat daňové úniky vybraných skupin.

Je sympatické, že vnímáte obtížnou situaci vašich dodavatelé, ale tím otevíráte prostor k porušování zákonu v neprospěch těch poctivějších.

1 0
možnosti

D46a96v73i40d 40H10o18r13á70k

14. 12. 2018 0:25

Prosím, sdělil bych Vám eventuelně doručovací adresu, a pokud účtenky skutečně nechcete, můžete mi je laskavě pravidelně posílat?

Alespoň nebudu muset ztrácet čas pobíháním po obchodních centrech, Hýper- a Supermárketech a vybíráním košů, abych posléze jejich údaje Bezpečnostního kódu prodejce a Fiskálního identifikačního kódu poté zadával do lotérie Účtenkova.

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
11 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
8 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 923x
The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Seznam rubrik