Covidová represe jako nedostatek nápadů?

28. 10. 2020 1:06:26
Buď to má Andrej vymyšlené do posledního detailu a nechce vyložit karty na stůl a nebo je uplně v ... koncích a je potřeba hledat netradiční řešení.

Jsem zmatený z postupu naší vlády, na venek se tváří, že neví kudy kam. Premiér tvrdí, že je na podzimní vlnu připravený a pan Prymula, stejně jako já příznivec řízeného promoření, postupně zavádí opatření takovým způsobem, že se v množství výjimek ztratil a nechal se nachytat u restaurace bez roušky. Takže pokud je vláda úplně v koncích a nechce skrytě promořit populaci, nabízím tato řešení:

1, kovid párty jako řízené promoření pro "hrdiny"

Najde se spousta lidí, kteří tvrdí, že kovid je jen taková chřipečka vymyšlená kýmkoliv za účelem čehokoliv a opatření proti němu jsou div ne hysterická. Kdyby tento virus neměl tak vysokou nakažlivost, možná bych souhlasil, ale vedlejším efektem je zahlcení zdravotního systému a v tom je nebezpečný pro každého.

Navrhuji vyhradit hotelové komplexy pro dobrovolné účastníky kovid rekreace/párty, kde každý z účastníků podepíše (a parlament k tomu rychle udělá nějaký ten zákon) prohlášení, že se na jeden měsíc vzdává jakékoliv lékařské péče (tím myslím jakékoliv - od pořezání prstu, infarktu, zlomené nohy, zápalu plic, ...). Po tuto dobu mu bude odpuštěno zdravotní pojištění, dostane proplacen průměrný plat + nějaký bonus s tím, že se nakazí a po měsíci se vrátí domů jako pro okolí bezrizikový jedinec.

2, prezidentská amnestie pro uvolnění kapacity jedné z věznic pro "ne nosiče"

Chápu znechucení nad postupným zaváděním opatření. Někteří nenošení roušek a dodržování pravidel chápou jako odpor vůči tomu jednomu ... . Ale jak by jste se tvářili, kdyby Vám tu pobíhal jeden takový s tuberkulózou?

Když už není někdo "hrdina", ale jen obyčejný "ne nosič", má raději sklopit krovky a podřídit se, nebo si ten měsíc místo v hotelovém komplexu užít někde jinde.

3, hotely pro zodpovědné nakažené

Když už se konečně dočkáte a jste pozitivní, řešíte jak ochránit své nejbližší a covid hotel může být jedním z řešení. Toto již funguje v Praze, ale co to tak podpořit? Peníze se tisknou, tak proč je nepoužít na něco užitečného? Jak může člověk bez zdravotního vzdělání zabránit přenosu nákazy na jiné, když v nemocnici se to děje i za přísných hygienických podmínek? P.S. kde jsou ty rychlotesty?

4, rozpustit dva ze čtyř posledních kolektivů

Kde dochází k největšímu přenosu nákazy? Práce, rodiny, domovy důchodců a LDN. Pracovní kolektivy a rodiny tak jednoduše rozpustit nejdou, takže tu jsou ty zbylé dvě. Ti lidé v těch posledních nejrizikovějších skupinách lze rozdělit na dvě skupiny: 1, jejich příbuzní nemají čas/prostředky/schopnosti se o ně postarat a pokud by stačil jen čas a prostředky, o své příbuzné by se postarali. 2, skupina jsou odloženi a čeká se jen na jejich konec. Vládo, spočítej si, kolik přímých kontaktů mají tito lidé v ústavech a kolik by jich měli v domácím prostředí. Dej těm, kteří se chtějí o své příbuzné postarat čas a peníze. A na jaře jim umožni vrátit se zpět do práce.

5, motivuj

Kromě příkazů, zákazů a hrozeb existuje i něco jako motivace. Přikazujeme práci v home office? Nezní lépe - kdo prokáže, že jeho zaměstnanec pracoval 15 dní v měsíci v home office, dostane ... Kdo nechá otestovat své zaměstnance dostane ... . Kdo zavede sick days dostane ... (každý vedoucí má v hlavě pokladničku a když slyší jak to cinká, udělá pro ten zvuk cokoliv).

Slovo závěrem - pokud zemře 1% z nakažených, znamená to, že zemře 10 tisíc z milionu. Podle pana Jaroslava Flegra by mohlo stačit promoření 3 milionů lidí (ať už nakažením nebo očkováním), aby začal virus ustupovat podobně jako chřipka, která také na jaře nemá kde brát a končí. Takže minimálně 30 tisíc lidí zemře na/s kovidem (na/s - jak kdo chce) a nedá se proti tomu nic dělat, x tisíc lidí zemře na kovid, protože pro ně nebude místo na JIP a k tomu ještě y tisíc lidí na za normálních podmínek léčitelná onemocnění z důvodu přetížení zdravotního systému, strachu obvodních lékařů léčit nebo strachu navštívit zdravotní středisko. A nechápu, proč nám to nechce Andrej v čau lidi říct narovinu.

Autor: Jaroslav Haluza | středa 28.10.2020 1:06 | karma článku: 7.62 | přečteno: 395x

Další články blogera

Jaroslav Haluza

Nebudu volit menší zlo

Po dnešní předvolební debatě mám jasno, bude to Marek Hilšer a vůbec mi nevadí, jestli můj hlas propadne, vnitřně bude můj vítěz.

12.1.2023 v 22:09 | Karma článku: 13.54 | Přečteno: 570 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Mimořádný projev pravicového politika

V Evropě se objevila nová nemoc a léčí se úplně stejně jako ty předešlé - zásypem. Zásypem peněz. Premiér Fiala se označuje jako pravicový politik, takže jsem u něj hledal nějaké pravicové řešení, ale žádné tam nebylo.

20.9.2022 v 0:18 | Karma článku: 27.62 | Přečteno: 1084 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Plány konfliktu na Ukrajině

Putinův plán bezpečnostní operace na Ukrajině znali v USA už loni v srpnu. Ti s plánem seznámili ukrajinského prezidenta a pravděpodobně některé spojence v Evropě. O plánu věděli i v Číně, takže zasvědcených už bylo víc než dost.

14.9.2022 v 18:27 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 784 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Koupí elektrárny se více elektřiny nevyrobí

Zlato je drahé, protože je ho málo. Diamanty jsou vzácné, protože jich je málo. Elektřina je drahá proto, že ... nevlastní stát elektrárny?

24.6.2022 v 1:29 | Karma článku: 20.41 | Přečteno: 607 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 27.28 | Přečteno: 421 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 25.55 | Přečteno: 1201 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 15.97 | Přečteno: 438 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.01 | Přečteno: 259 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 679 | Diskuse
Počet článků 58 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 922

The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...