Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak jste hlasovali minulý týden v referendu o nošení roušek?

Takže bylo nebo nebylo minulý týden referendum? Kdo ty roušky vlastně navrhnul - ministra Vojtěcha podrazili podřízení, Babiš byl překvapen a musel si to nechat ministrem převyprávět a ten, který prý za všechno mohl, tvrdí, že 

on Maďar, nikdy žádné roušky do škol nechtěl a dobrovolně odchází. Jak to tedy vlastně po pravdě je?

Jisto jistě na 99,999% můžeme očekávat, že počet nakažených poroste a poroste. Virus nezmutoval a není slabší než na jaře. Jen na jaře fungoval spolu s dalšími nemocemi, ale to stejně není podstatné, hlavně se postupně upravovali statistiky. U statistiky počtu nakažených došlo k několika "vlnkám", které jsou dobře zdokumentované, ale jak se hodnotí, kdo spadne do kategorie "zemřel na kovid" se taktně mlčí, i když na začátku zemřel na kovid i ten, který měl současně krvácení do mozku, ale z pohledu lékařů to byla jen banalita. Takže ten kovid, až bude zase mít po ruce chřipku, rýmečky a další spolupracovníky, si ukousne své 2 až 3 % z počtu nemocných, ať se budeme snažit sebevíc. Už to nebudou stovky, ale tisíce nezachráněných mrtvých pana Babiše a jak to zaonačit, aby z toho ti praví odešli s čistým štítem?

Postup byl jednoduchý - jeden chce z kola ven, takže proč jej ještě nevytěžit? Vyhlásí se soubor opatření, který nikdo nechce. Zvedne se očekávaná vlna protestů a premiér začne dle plánu jednat. Pozve si na kobereček ministra zdravotnictví, kterého jakoby podrazili podřízení a on na přání hlasu lidu pravidla zmírní a na protest odejde Maďar, kterého nikdo neposlouchá. Výsledek? Potom, co začnou ve větší míře umírat lidé si premiér vybaví, že to ne on, ale hlas lidu si to přál. On jen ten hlas musel poslechnout.

A těch událostí posledních dní stojí za povšimnutí víc:

Má smysl zavírat hranice?

Proč je tak jednoduché zrušit povinné testování na kovid do Řecka, proč testování nepotřebují jen čeští turisté do Tuniska, proč epidemiology straší cestování do Egypta přes třetí země, proč se na červenou listinu dostalo Španělsko a z Chorvatska prchají turisté? Má to nějaký smysl varovat před zahraniční dovolenou, když se z Chorvatska za týden vrátí 25 nakažených turistů a za stejnou dobu u nás onemocní hodně přes dva tisíce lidí? 

Z epidemiologického hlediska má uzavření hranic význam jen ve dvou případech: 

1, máte území, kde není nikdo nakažený a obáváte se, že se k Vám dostane nákaza

2, máte prostředek, jak na uzavřeném území nákazu eliminovat

Jelikož neplatí bod jedna ani dvě, za vším se skrývá bod 3 a to je politika. Politik musí makat i dvacet pět hodin denně. Jeden ochrání své spoluobčany před dovozem kovidu, druhý zachrání svým občanům dovolené. Jedna země Vás zlobí (Černá hora), nebo je Vám fuk (Rumunsko) a bác, zavřeno. Přitom Vám doma rostou počty a aby to na venek vypadalo dobře, upraví se statistika počtu nemocných zavedením čtrnácti dnů na uzdravení místo dvou negativních testů a když už to leze víc, proč to nezkrátit na deset a už se uvažuje to zkrátit na pět? A mezitím si kromě sedmidenní statistiky počtu nemocných, která se červená až běda, vytvoříte bílou mapku se dvěma zelenými skvrnkami. A hlavně testovat tam, kde už jsou známá ohniska a najít nemocných co nejvíce, aby těch pár, u kterých není známo, kde to chytli, se vešlo do několika procent a dalo se to nazvat náhodný výskyt a mapa zůstala jen lehce do zelena. Tomuto já říkám utajené řízené promoření a je to snad jediné, co se nedá vládě vytknout.

Vakcína z Ruska nebo za 99Kč?

Takže jakou si dáte? Tu Ruskou, která se podobá té od Donalda, kdy si píchnete do žíly Savo, takže zaručeně na kovid nezemřete? Nebo tu od Prymuly, která se prý už vyrábí, ale k nám se dostane někdy v zimě a dostanou ji nejprve ti vyvolení? Fakt té ceně věřím, v zimě bude epidemie pravděpodobně na vrcholu a za těch 99 Kč bude příští rok součásti chřipkového mixu pro ty náhodné, kterým se virus nějakým omylem vyhne. Ale proč o tom nepsat, musí se ukázat, že na tom makáme.

P.S, nějak není slyšet o té české za pár milionů

Rouškovné pro důchodce?

Jen zopakuji, co jsem panu Vracovskému psal do diskuze:

Vzhledem k tomu, že se pro důchodce k zamezení nákazy nic neudělalo, by se to spíš mělo nazvat pohřebné. Potom by k tomu nevznikaly další diskuze a důchodci by věděli na čem jsou.

Jednou se nakazí každý, řízenému promoření jsme se neoficiálně vyhli. Takže, když už se musíte nakazit, je lepší dostávat malé dávky viru do co nezdravější ho jedince. V létě šlo udělat v domovech důchodců řízené větrání. Neutlumovat provoz nemocnic přes léto a udělat maximum plánovaných operací. Zadotovat obchodům bezdotykový odběr pečiva. Přesunout ordinace mimo domovy důchodců v případě, že fungují i pro veřejnost. Zprovoznit tu tajnou vojenskou nemocnici pro pacienty s virem a neblokovat kapacity dalších. Když už má někdo karanténu, zajistit jeho kontrolu a servis, aby nebyl nucen si odskočit. A šlo toho jistě i vice. Takže za mě je to pohřebné. P.S. a hlavně nestrašit a udělat něco pro rozveselení, protože psychická pohoda je polovina úspěchu.

Omluva za poslední blog:

Tak jsem si naposledy věštil o zavedení roušek v srpnu. Jako občanovi Bruntálu mi hnulo žlučí zarouškování našeho okresu jen z důvodu, že patříme pod Moravskoslezský kraj. Kdyby tehdy byla nějaká spravedlnost, musel by být v Praze vyhlášen zákaz vycházení a armáda by jedince bez příslušného povolení mohla přímo na místě ... . Ale v tomto se nechci omlouvat, chci se omluvit za to, že mi tam nefungují odkazy, ale není to mou vinou - na ministerstvu zdravotnictví si změnili webové stránky a přesto, že i na nových stránkách mají opravdu historické dokumenty, některé špeky tam z mě neznámých důvodů opomenuli dát. Pokud si uvedené dokumenty chcete přečíst v původní formě, použijte vyhledávač, web je velký, na webu se nic neschová navěky.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Jaroslav Haluza | pondělí 24.8.2020 23:57 | karma článku: 13,60 | přečteno: 639x
  • Další články autora

Jaroslav Haluza

Nebudu volit menší zlo

Po dnešní předvolební debatě mám jasno, bude to Marek Hilšer a vůbec mi nevadí, jestli můj hlas propadne, vnitřně bude můj vítěz.

12.1.2023 v 22:09 | Karma: 13,54 | Přečteno: 570x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Mimořádný projev pravicového politika

V Evropě se objevila nová nemoc a léčí se úplně stejně jako ty předešlé - zásypem. Zásypem peněz. Premiér Fiala se označuje jako pravicový politik, takže jsem u něj hledal nějaké pravicové řešení, ale žádné tam nebylo.

20.9.2022 v 0:18 | Karma: 27,62 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Plány konfliktu na Ukrajině

Putinův plán bezpečnostní operace na Ukrajině znali v USA už loni v srpnu. Ti s plánem seznámili ukrajinského prezidenta a pravděpodobně některé spojence v Evropě. O plánu věděli i v Číně, takže zasvědcených už bylo víc než dost.

14.9.2022 v 18:27 | Karma: 15,60 | Přečteno: 786x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Koupí elektrárny se více elektřiny nevyrobí

Zlato je drahé, protože je ho málo. Diamanty jsou vzácné, protože jich je málo. Elektřina je drahá proto, že ... nevlastní stát elektrárny?

24.6.2022 v 1:29 | Karma: 20,41 | Přečteno: 607x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Prezident placement, aneb jak naplnit televizní rozpočty

Televize pláčou, že nemají jak naplnit prázdné pokladnice, protože jim diváci přetáčejí reklamy, nebo jim platí málo a přitom se chystá akce, na které se dá vyrýžovat doslova zlaté vejce - Prezidentské volby 2023.

9.6.2022 v 0:15 | Karma: 6,94 | Přečteno: 259x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 923x
The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Seznam rubrik