Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jak je důležité míti Zemana

Minule jsem marně hledal iracionální důvod, proč se prezident Miloš Zeman chce znovu zúčasnit této bizardní soutěže Česko hledá prezidenta. Naivně jsem si myslel, že je to jeho uměleckým nedoceněním. Důvod je jiný.

Každý racionálně uvažující člověk ví, kdy má odejít. Jenže v našem malém státě a nemyslím tím, že je naše země malá rozlohou, se i dobrovolný odchod prezidenta Miloše Zemana dokáže obrátit na slabost, mentální nebo fyzickou neschopnost. Kolik by se našlo "plakajících" nad jeho dobrovolném odchodu si nedokáži představit ani v nejhorším snu. Ti, kteří by mu k dobrovolnému odchodu blahopřáli, by se dali spočítat na prstech jedné ruky.

Pokud by chtěl Miloš Zeman volby vyhrát, šel by do toho úplně jinak než jak se chová nyní, pokusil by se vyhrát už v prvním kole. Surfovat na vlně lidských nálad umí prezident velmi dobře. V minulosti dokázal najít téma spojující celý národ - třeba uprchlíky. Prezident je kreativní, nebo by vymyslel něco podceňovaný Ovčáček a 50,1% by bylo hned.

Jak tedy odejít nezapomenutelným způsobem? Prezident se musí zúčastnit voleb a důstojně prohrát, což znamená, že jej neporazí žádný béčkový soupeř o dvě délky. Takové vítězství musí být jen o chlup, takže to musí být někdo, kdo není členem protizemanovské velké koalice, vlk samotář, soupeř, který neusne během ostré volební debaty a to je jedině Mirek Topolánek. 

Prezident Miloš Zeman má druhé kolo jisté, pokud o tom někdo pochybuje, tak to musí být buď marťan nebo člověk najatý na jeho fyzickou likvidaci. Matematika devíti kandidátů není složitá, favorit Zeman má svých 40% jistých, potom je zde skupina čtyř kandidátů, u nichž se dá očekávat volební zisk 0,1 - 2 % celkem cca 5 %. Další skupina tří kandidátů, o kterých je hodně slyšet, si rozdělí 45% hlasů a vlk samotář má naději na zbylých 10% a to je málo. 

Jak se vlastně pracuje na tom, aby se pan Mirek Topolánek dostal do druhého kola? Obrat kandidáty skupiny čtyř o jejich 5% je téměř nemožné, jejich voliče tvoří fankluby věrných kamarádů a členové širší rodiny. Obrat trojkoalici? Tady by se snad něco dalo utrhnout, ale ne moc. A co Zeman? Na druhé kolo stačí bez problémů 30%, tak proč pár procent nepustit potřebnému?

Akce Drahoš už proběhla v prezidentském doupěti na TV Barrandov, fíkus byl určen pro něj, pan Topolánek se sice také nezúčastnil, jeho reakce byla více "chlapská" a divadlo, které jsem, přiznám se neviděl, mělo za úkol vytvořit z favorita č. 2  kašpárka.

Jak pustit chlup Mirkovi? To se děje denně na všech frontách a zejména v souvislosti s tvorbou vlády a Čapím hnízdem. Další součásti skládanky jsou kritizované náklady na cesty po krajích, neochota účastnit se debat, nechat spekulanty spekulovat o svém zdraví. 

Letošní volby budou boj, nebude to taková pocházka růžovým sadem s frajerem s čírem na hlavě a fajfkou. Už v prvním kole to bude o chlup a troufám si tvrdit, že to bude chlup Mirka Topolánka.

 Co z toho všeho bude Miloše Zemana, přes prohru ve volbách těšit? Nejdůležitější, jak jsem psal na začátku, je to prohra se silným soupeřem a důstojný odchod. Většina si oddechne a začne se řešit úplně něco jiného, zajímavějšího, třeba už konečně OKD. Sláva vítězům a čest poraženým. Neméně zajímavé pro prezidenta je ukojení nižších pudů, prezident má sloní paměť a těm co mu ublížili nikdy neodpustí. Vzpomeňte si na pana Sobotku - po divadle s holí a sesazení z předsednictví strany, si Zeman neodpustil svoji poznámku o jeho láhvookurkovém charisma.  Kdo je na řadě? Radost nebude mít třeba pan Babiš, který také neměl vždy se Zemanem dobré vztahy, nebo rodina Klausova, kde se zvedá junior, pro kterého bude příštích deset let prezidentský úřad nedosažitelný.

Ale víte co? Volte si koho chcete!!!

 

Autor: Jaroslav Haluza | čtvrtek 4.1.2018 23:16 | karma článku: 9,76 | přečteno: 558x
  • Další články autora

Jaroslav Haluza

Nebudu volit menší zlo

Po dnešní předvolební debatě mám jasno, bude to Marek Hilšer a vůbec mi nevadí, jestli můj hlas propadne, vnitřně bude můj vítěz.

12.1.2023 v 22:09 | Karma: 13,54 | Přečteno: 570x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Mimořádný projev pravicového politika

V Evropě se objevila nová nemoc a léčí se úplně stejně jako ty předešlé - zásypem. Zásypem peněz. Premiér Fiala se označuje jako pravicový politik, takže jsem u něj hledal nějaké pravicové řešení, ale žádné tam nebylo.

20.9.2022 v 0:18 | Karma: 27,62 | Přečteno: 1084x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Plány konfliktu na Ukrajině

Putinův plán bezpečnostní operace na Ukrajině znali v USA už loni v srpnu. Ti s plánem seznámili ukrajinského prezidenta a pravděpodobně některé spojence v Evropě. O plánu věděli i v Číně, takže zasvědcených už bylo víc než dost.

14.9.2022 v 18:27 | Karma: 15,60 | Přečteno: 786x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Koupí elektrárny se více elektřiny nevyrobí

Zlato je drahé, protože je ho málo. Diamanty jsou vzácné, protože jich je málo. Elektřina je drahá proto, že ... nevlastní stát elektrárny?

24.6.2022 v 1:29 | Karma: 20,41 | Přečteno: 607x | Diskuse| Politika

Jaroslav Haluza

Prezident placement, aneb jak naplnit televizní rozpočty

Televize pláčou, že nemají jak naplnit prázdné pokladnice, protože jim diváci přetáčejí reklamy, nebo jim platí málo a přitom se chystá akce, na které se dá vyrýžovat doslova zlaté vejce - Prezidentské volby 2023.

9.6.2022 v 0:15 | Karma: 6,94 | Přečteno: 259x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  8:38

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  8:37

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 923x
The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Seznam rubrik