Vyjde Sobotkův geniální plán?

13. 03. 2017 0:09:07
Média mlčí, předsedové jiných stran mlží. Takový tah nečekal nikdo, kromě prezidenta a pana Kalouska.

To, že chce ČSSD zvyšovat daně všem "boháčům", přidat státním zaměstnancům a pořádně pustit žilou firmám a bankám jste jistě již zaznamenali a dle vyjádření ostatních stran je toto cestou k prohře ČSSD v nadcházejících volbách. Nikdo však nejásá - jsou tyto kusé informace vše, co na sjezdu strany zaznělo?

Srovnání se západem:

Premiér Sobotka prohlásil, že "Ve srovnání se západem jsou naše daně nízké a požaduji zvýšení daní fyzických osob z 33 na 40%. Takto museli zpravodajové zkrátit větu premiéra. No není divu, když se podíváme kdo tato média vlastní. Ve skutečnosti místo tečky byla spojka "a" a věta pokračovala: a zároveň budeme usilovat o srovnání minimální mzdy s Německem na 37 tisících korun. No prostě geniální tah. I student bez státní maturity z matematiky si spočítá, že na výplatní pásce toho uvidí o hodně víc. V rámci předvolebního boje novelu zákona prosadí stylem všichni proti ANO, stejně jako v krajských volbách v loňském roce. Vedlejším efektem bude zamezení odlivu kapitálu do zahraničí.

Vyšší daně pro firmy:

Tímto bodem pan premiér velmi naštval svého potencionálního konkurenta KSČM. Strana tento bod analyzuje a připravuje další brožuru "Poučení z krizového vývoje po roce 1989". Sobotka důkladně prostudoval komunistický převrat v roce 1948 a místo hesla "výrobní prostředky do rukou lidu" razí nové "vydělané peníze do rukou lidu", jak prosté, proč je to v roce 1948 nenapadlo? Komunisté zaskočení takto prostým a geniálním tahem zatím vycouvali se standardní výmluvou o nutnosti vystoupení z NATO. ČSSD na oplátku nezrušila své historické prohlášení o zákazu námluv s touto stranou. Strany se dohodly na předstírání nezájmu do konce voleb a na základě výsledků proběhne jednání o způsobu účasti nebo podpoře vítěze voleb.

Zdanění bank:

Ano, někdo tu srandu musí zaplatit, ale proč v tom seznamu chybí ČNB? Banka s největším balíkem EUR pod sluncem? Tento další geniální plán, na kterém se podílel exprezident Klaus a současný prezident Miloš Zeman dosazováním vhodných členů bankovní rady, nyní přichází do fáze "dojení spekulantů". Premiérovy zásahy do ekonomiky způsobí, že kurz půjde jiným směrem, než očekávají spekulanti. Ještě budou prosit, aby mohli směnit kurz 50 Kč/1 EUR. Tímto doporučuji občanům, kteří chtějí letos vycestovat (i když v současné situaci, kdy za každým rohem číhá sebevražedný atentátník, je snaha cestovat jinam, než po naši krásné zemi, čiré šílenství). nákup jakékoliv zahraniční měny včetně Rublu.

Co na to prezident Zeman?

Kandiduje, nechce si nechat ujít tu srandu sledovat z bezpečí hradu. Ať tento volební tak premiéra Sobotky dopadne jak dopadne, zbude spousta času na provokace "kavárny".

Dostane se TOP 09 přes 10%?

S jistotou ano!!! KDU slovy svého ministra zemědělství prohlásila, že nebude v žádné vládě, která spustí další vlnu EET. Takže dochází ke střídání ve vládě a voliči KDU tentokrát odevzdají hlasy TOP09 a přidají se i voliči ANO po tom, co hlavní guru tuto stranu opustí a emigruje. EET po hospodách a eshopech bude totiž rozšířeno i na firmy. Kromě pravidelného hlášení bude mít finanční správa přehled o každé korunce ve firmách a tyto informace se cení!

Na závěr bych chtěl poděkovat rodině po zesnulém panu Zdeňku Alterovi za poskytnutí finančního daru formou vzání se pohledávky a radnici Prahy 7 za zrychleném stavebním řízení na Letné za účelem vztyčení sousoší pana Sobotky, Chovance a Zaorálka, které bude připomínat jejich geniální tah následujícím generacím, budou li nějaké.

Autor: Jaroslav Haluza | pondělí 13.3.2017 0:09 | karma článku: 23.32 | přečteno: 1278x

Další články blogera

Jaroslav Haluza

Nebudu volit menší zlo

Po dnešní předvolební debatě mám jasno, bude to Marek Hilšer a vůbec mi nevadí, jestli můj hlas propadne, vnitřně bude můj vítěz.

12.1.2023 v 22:09 | Karma článku: 13.54 | Přečteno: 570 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Mimořádný projev pravicového politika

V Evropě se objevila nová nemoc a léčí se úplně stejně jako ty předešlé - zásypem. Zásypem peněz. Premiér Fiala se označuje jako pravicový politik, takže jsem u něj hledal nějaké pravicové řešení, ale žádné tam nebylo.

20.9.2022 v 0:18 | Karma článku: 27.62 | Přečteno: 1084 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Plány konfliktu na Ukrajině

Putinův plán bezpečnostní operace na Ukrajině znali v USA už loni v srpnu. Ti s plánem seznámili ukrajinského prezidenta a pravděpodobně některé spojence v Evropě. O plánu věděli i v Číně, takže zasvědcených už bylo víc než dost.

14.9.2022 v 18:27 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 784 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Koupí elektrárny se více elektřiny nevyrobí

Zlato je drahé, protože je ho málo. Diamanty jsou vzácné, protože jich je málo. Elektřina je drahá proto, že ... nevlastní stát elektrárny?

24.6.2022 v 1:29 | Karma článku: 20.41 | Přečteno: 607 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 12.77 | Přečteno: 136 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 13.88 | Přečteno: 349 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 373 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 58 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 922

The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...