Evropa je jako stádo pakoňů

5. 03. 2016 23:12:13
V životě zvířat platí, že přežije ten silnější, chytřejší nebo ten, který se schová nebo uteče. U zvířat rozdala karty příroda, u nás záleží jak se zachováme. Taktika schovávání a útěku však v dnešním světě nevydrží dlouho.

Život na Savaně je plný nástrah. Živočichové na tomto území mají rozmanité způsoby přežití, pakoně musí držet pospolu ve stádě, jen tak přežijí. Bohužel některé kusy onemocněly svrabem, jedinou záchranou je dojít k léčivým pramenům. Nemocné kusy přes rozdrbanou kůži nevidí na cestu. Nemají jistotu, že je ostatní neopustí a snaží se nakazit i ostatní. Prozatím zdravé kusy hlasitě hýkají a lákají pozornost dravců, můžou však odejít ze Savany do ohrad. Ohradu už nikdy neopustí. Ohrada časem shnije a dravci se už postarají. Jediným východiskem pro všechny je dojít až do cíle, oddělení od stáda znamená jistou smrt. Zdraví musí ukázat nemocným cestu, nehýkat a všichni společně se postavit dravcům, ukázat jim, že se jich nebojí.

Je to pořád dokola, odborníci ze zkušenostmi s válčením na herních konzolích chtějí všechny utopit a postřílet, přitom nejsou schopni zabít kuře. Pro jiné je nejbezpečnější plot, který však lze obejít, nebo se najdou vykukové, kteří rádi pomůžou. Plot také nejde postavit na moře, které tvoří většinu vnějších hranic. Evropa se plní a ti kteří neuspějí s žádostí se nikam nehrnou. Ti, kteří mají uprchlíků na rozdávání se chtějí podělit po dobrém (dáme vám nějaké všimné) nebo po zlém (sebereme vám dotace). Cestovatelé nebo jak je nazvat, se dokonce dají, v rámci zlepšovatelského hnutí, využít k nátlaku na setrvání v unii jako v případě Francie a Velké Británie. Prostě se tu hádáme a já se ptám – komu tím prospějeme?

Chování Evropy je pro srandu králíkům. Jsme jak parta prvňáků, kteří aby nedostali na budku odevzdají kapesné. Pro nikoho nejsme partnerem pro jednání. Evropa se musí sjednotit a spojit se třeba i s čertem, pokud to bude v jejím zájmu. Ty miliony uprchlíků nebude na svém území v arabském světě nikdo držet do nekonečna, buď odcestují k nám nebo se „humánně“ zlikvidují (tj. bez účasti médií). Pro mě je jedinou cestou směr Sýrie. Podmínkou návratu do této země je ale ukončení konfliktu. Evropa se však nestará o to jak a kdy konflikt skončí a jestli bude možnost návratu pro uprchlíky, důležitější jsou kvóty a ploty.

Podle mého názoru a úlomků informací si myslím, že se chystá porcování Sýrie. Jen pro připomenutí: Arabské země prohlásily Hizballáh za teroristickou organizaci, protože verbuje bojovníky na jejich území (nebo jen proto že je na straně Asada?). Turecko pronásleduje Kurdy jak na svém území, tak si s radostí zastřílí i přes hranice na americké spojence. Vláda v Turecku má pod nucenou správou největší deník. Pokud bouchne bomba je to automaticky dílem Kurdů. Rusové, Asad a IS prý spolupracují na prodeji ropy. Během příměří se obnovily demonstrace proti režimu. Teď už jen chybí nějak vyšachovat Rusko a začne pozemní „humanitární“ operace, při které dohrají svou hlavní roli spojenecké sunitské arabské státy. Potom už nebude místo, kam bude možné uprchlíky přesunout, bude jich jen o pár milionů víc.

Nevím jestli je to dobré řešení, ale košile je bližší než kabát. Bylo by možné spojit se s Ruskem a Asadem? Rusku nabídnout zrušení kvót a rozumě se dohodnout na neutralitě Ukrajiny. Rusku v Sýrii přece nejde o základny ani teroristy. Asad klidně může zdrhnout i teď, ale byla by to zrada na vlastních lidech a ta se neodpouští. Asadovi můžeme nabídnout vojenskou pomoc, poválečný rozvoj země výměnou za jeho exil. Turecku nic nenabízet,ale vyhrožovat, vždycky se něco najde. Je Turecko náš kamarád, protože je to kamarád našeho kamaráda?

Válčit se stejně jednou bude, záleží jen kdy a kde. Evropa musí být silná, což bez spolupráce nepůjde!!!

Pokud máte jiné řešení, podělte se o ně.

Autor: Jaroslav Haluza | sobota 5.3.2016 23:12 | karma článku: 15.43 | přečteno: 409x

Další články blogera

Jaroslav Haluza

Nebudu volit menší zlo

Po dnešní předvolební debatě mám jasno, bude to Marek Hilšer a vůbec mi nevadí, jestli můj hlas propadne, vnitřně bude můj vítěz.

12.1.2023 v 22:09 | Karma článku: 13.54 | Přečteno: 570 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Mimořádný projev pravicového politika

V Evropě se objevila nová nemoc a léčí se úplně stejně jako ty předešlé - zásypem. Zásypem peněz. Premiér Fiala se označuje jako pravicový politik, takže jsem u něj hledal nějaké pravicové řešení, ale žádné tam nebylo.

20.9.2022 v 0:18 | Karma článku: 27.62 | Přečteno: 1084 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Plány konfliktu na Ukrajině

Putinův plán bezpečnostní operace na Ukrajině znali v USA už loni v srpnu. Ti s plánem seznámili ukrajinského prezidenta a pravděpodobně některé spojence v Evropě. O plánu věděli i v Číně, takže zasvědcených už bylo víc než dost.

14.9.2022 v 18:27 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 784 | Diskuse

Jaroslav Haluza

Koupí elektrárny se více elektřiny nevyrobí

Zlato je drahé, protože je ho málo. Diamanty jsou vzácné, protože jich je málo. Elektřina je drahá proto, že ... nevlastní stát elektrárny?

24.6.2022 v 1:29 | Karma článku: 20.41 | Přečteno: 607 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 17.18 | Přečteno: 269 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.10 | Přečteno: 506 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 464 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2304 | Diskuse

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 22.86 | Přečteno: 651 | Diskuse
Počet článků 58 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 922

The history of human knowledge is a history of false inference and erroneous interpretation of facts.

Max Nordau

(Historie lidského poznání je historií falešných závěrů a chybné interpretace faktů.)

 

 

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...